Windpark Krammer maakt regio duurzamer met lokale projecten

 

BRUINISSE – Het is de Stichting Windfonds Krammer opnieuw gelukt mooie projecten te vinden voor een financiële bijdrage uit het Windfonds van Windpark Krammer. Op donderdag 25 juni mochten vier organisaties uit de regio een cheque in ontvangst nemen. Totale waarde: ruim twintig duizend euro!

 

Dorpsraad Oude-Tonge diende een aanvraag in voor de plaatsing van een ‘solarbank’. Een oplaadpunt voor bijvoorbeeld elektrische fietsen, scootmobiels en mobiele telefoons. Bijdrage Windfonds: ruim zevenduizend euro.

Dierenwei in Oude-Tonge ontvangt een bijdrage voor de installatie van duurzame verlichting (€ 965).

 

In Bruinisse wordt met een bijdrage van ruim 1800 euro van het Windfonds de beroemde reuzenmossel ‘Bruse Mossel’ gerestaureerd en op het dak van het dorpshuis in Sint-Philipsland komen zo’n honderd zonnepanelen (bijdrage: € 10.000).

 

Stichting Windfonds Krammer is opgericht om de regio mee te laten profiteren van de opbrengsten van Windpark Krammer. Het grootste burgerinitiatief van Nederland is niet alleen vàn de regio, maar ook vóór de regio en stelt jaarlijks zo’n 80 tot 90 duizend euro beschikbaar voor duurzame projecten in de omgeving.

 

Twee keer per jaar kunnen organisaties uit de regio een aanvraag indienen voor een bijdrage. De nieuwe aanvraagperiode sluit op 1 oktober 2020.

 

Het bestuur van Windfonds Krammer roept vooral organisaties in Oude-Tonge en Nieuwe-Tonge op om met creatieve ideeën te komen.

 

Meer informatie over het Windfonds

Meer informatie over gesteunde projecten

Een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Windfonds

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder