Projecten gesteund

door het Windfonds

Windfonds Krammer is sinds 2019 actief en steunt duurzame projecten in de omgeving. Sinds 2019 zijn de volgende projecten gesteund:

 

 • Basisschool de Meerpaal
  Basisschool de Meerpaal vroeg een bijdrage voor de zogenaamde Energy Floor. Hiermee wekken de bewegingen van de kinderen energie op. Leuk, duurzaam én gezond! Ook kan de vloer ingezet worden bij bepaalde lesmodules.

 

 • Dorpsraad Bruinisse
  De Dorpsraad in Bruinisse om een bijdrage voor ‘Kattenogen’ in het Westplantsoen in Bruinisse. Daar is het nu na zonsondergang erg donker. Jammer, want het park leent zich uitstekend voor wandelingen met de hond of om een doorsteek te maken. ‘Kattenogen’ op zonne-energie zorgen voor een verlicht pad waardoor het park ook na zonsondergang begaanbaar is.

 

 • Dorpsraad Nieuwe-Tonge in Bloei
  Bij het Burgemeester Sterkplein in Nieuwe-Tonge is op dit moment nog geen speelgelegenheid voor de kinderen. De Dorpsraad wilde daar wat aan doen en diende een plan in om op het grasveld een speeltuin te bouwen. Om de leefbaarheid te vergroten en een ontmoetingsplek voor jong en oud te creëren.

 

 • SD op weg
  Het mobileitisplatform SD Op Weg diende een aanvraag in om twee elektrische leenauto’s in Bruinisse te stationeren. Een vernieuwende oplossing waarmee zowel ouderen, toeristen en inwoners met minder auto’s toch op een duurzame manier mobiel kunnen blijven.

 

 • Sportdorp Sint Philipsland
  Sportdorp Sint Philipsland vroeg een bijdrage voor een informatiebord bij de nieuwe jeu de boules baan, met de bedoeling om jong en oud samen te laten komen. Het bord is inmiddels klaar en liefhebbers kunnen lekker jeu de boulen! Vrijwilligers Ellie en Adrie van Dijke hebben de taak op zich genomen om het baantje te beheren. Interesse om ook eens een balletje te gooien? De baan is te vinden aan de Luysterlaan in Sint Philipsland.

 

 • Tennisvereniging het Westrak
  Tennisvereniging het Westrak vroeg een bijdrage om 34 (bekend getal!) zonnepanelen te plaatsen op de kantine om zo het energieverbruik van de club te verkleinen.

 

 • Voetbalvereniging Noad’67
  Noad’67 deed een aanvraag voor een bijdrage aan zonnepanelen op hun accommodatie. Er wordt flink verbouwd om extra kleedruimte beschikbaar te maken, maar de zonnepanelen liggen er al. Ook het zonnetje was flink aanwezig toen oud-secretaris en manus-van-alles Cenny Reijnhoudt poseerde voor de foto. Laat die meter maar lopen!

 

Terug naar overzicht