Windpark Krammer

vier dagen buiten werking

BRUINISSE – De turbines van Windpark Krammer staan op 24, 25 en 26 augustus tijdens werkuren stil voor groot onderhoud aan het transformatorstation. Op woensdag 2 september staan de windturbines stil omdat Tennet onderhoudswerkzaamheden verricht  aan de kabel.

 

Tijdens het onderhoud worden alle systemen geïnspecteerd, onderhouden en getest. Het totale onderhoud duurt twee weken. “Maar de periode dat de turbines echt stil moeten proberen we tot een minimum te beperken. Er wordt gewerkt met levensgevaarlijke hoge spanning en om de veiligheid van de monteurs te garanderen moet het station ook een paar dagen volledig koud zoals wij dat noemen,” legt Bram de Lange coördinator van beheerder DNWG uit.

 

Het transformatorstation zet de geproduceerde stroom van de 34 turbines op de Krammersluizen om van 33 kV naar 150 kV. En fungeert als een doorgeefluik van het windpark naar het stroomnet. In Middelharnis gaat de stroom van Krammer het hoogspanningsnet op.

 

Onderhoud aan het transformatorstation vindt jaarlijks plaats. Eens in de drie jaar gaat het om groot onderhoud zoals nu.

 

Transformatorstation Windpark Krammer         

 foto: Menno Mulder

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder