Windpark Krammer bestelt aansluiting bij TenneT

Windpark Krammer en TenneT hebben deze week een overeenkomst gesloten om de netaansluiting op 150kV (=150.000 Volt) te realiseren in Middelharnis. Een belangrijke mijlpaal voor het project! 

 

Met deze getekende overeenkomst kan TenneT starten met de realisatie van een 150kV veld, een onderdeel van de uitbreiding van het 150kV station Middelharnis tot een volwaardig station. Naar verwachting is de aansluiting  eind 2017 gereed. Onderaan dit bericht zijn wat visualisaties van dit 150kV Station in Middelharnis te vinden.

 

Landelijk hoogspanningsnetwerk

Windpark Krammer levert een groot vermogen aan groene energie (goed voor meer dan 100.000 huishoudens!). Dit kan niet worden aangesloten op het lokale hoogspanningsnetwerk van Enduris (voorheen Delta Netwerkbedrijf) of Stedin, maar moet aangesloten worden op het landelijke hoogspanningsnetwerk dat beheerd wordt door TenneT. Windpark Krammer is hierover sinds 2010 in gesprek met TenneT, wat nu heeft geresulteerd in de opdracht aan TenneT om de aansluiting te realiseren.

 

Windpark Krammer

Op initiatief van de ruim 4000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind wordt Windpark Krammer gerealiseerd op de Krammersluizen. De 34 turbines zorgen samen voor 102MW vermogen, voldoende groene energie voor ruim 100.000 huishoudens. In het najaar 2016 start de bouw en het is de bedoeling dat het park in 2019 operationeel is. Meer informatie is te vinden op www.windparkkrammer.nl.

 

Visualisatie 150kV Station Middelharnis
Visualisatie 150kV Station Middelharnis Visualisatie 150kV Station Middelharnis Visualisatie 150kV Station Middelharnis

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder