Voortgang bouw

De bouw van Windpark Krammer vordert flink. De torens van turbines 13, 30 en 34 zijn op dit moment op hoogte en naar verwachting zijn deze turbines over een paar weken helemaal gereed. Ook de rest van de werkzaamheden op de locatie staan niet stil. Hieronder is een overzicht van de belangrijkste werken te vinden.

 

Damwandconstructie

Fundaties
Van de 34 fundaties zijn er 10 inmiddels helemaal klaar. Op 15 locaties wordt een damwandconstructie aangebracht en daarvan zijn er nu 3 gereed. Meer weten over hoe de fundaties precies in elkaar zitten? Bekijk dan hier de allernieuwste aflevering van de Krammerdocumentaire over de fundaties!

 

Pass-unit ('schakelaar') is inmiddels gearriveerd.

Bekabeling en transformatorstation
Inmiddels is bijna de hele kabelverbinding tussen Krammer en Middelharnis gelegd. Ook het transformatorstation, waar de spanning van de turbines wordt omgezet in een hogere spanning, is bijna gereed. De transformatoren worden eind augustus verwacht en de PASS-unit staat er al. De (voorbereiding) voor de parkbekabeling is inmiddels bij 13 turbines aangebracht.  Meer lezen over de kabelverbinding? In dit artikel wordt elk onderdeel afzonderlijk uitgelegd.

 

 

 

TurbinesGondeldeel
De torens schieten zoals gezegd flink de
hoogte in. Onderdelen van de gondels en rotorbladen liggen ondertussen geduldig te wachten op hun beurt om gehesen te worden. Naar verwachting is over een week of twee de eerste turbine helemaal opgebouwd. In oktober gaat hij dan ook daadwerkelijk draaien.

 

Servicegebouw
De bouw van het pand waar de onderhoudsmonteurs van Krammer en Enercon plaats nemen, begint eind augustus. Het is de bedoeling dat het servicegebouw in het voorjaar van 2018 gereed is.

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder