Voortgang bouw

Ruim een jaar na het slaan van de eerste paal, zijn dertien turbines helemaal af. Ook de rest van de werkzaamheden vordert. Lees hieronder een overzicht van de voortgang tot en met week 9!

Fundaties

Alle 15 damwanden zijn af. Ook zijn 27 fundaties helemaal  gereed. Het is de bedoeling dat alle fundaties rond de zomer van dit jaar klaar zijn.

Turbinebouw

Zoals gezegd zijn 13 turbines helemaal af. 14 torens zijn gereed. Een aantal turbines draait zelfs al. Het is de bedoeling dat de eerste turbines in maart overgenomen worden en daadwerkelijk in productie gaan.

 

Servicegebouw en transformatorstation

Het transformatorstation is net als de kabelverbinding naar Middelharnis helemaal gereed. Met de eerste turbines die draaien, is het ook belangrijk dat de servicemonteurs en (toekomstige) bezoekers een plek krijgen. Het servicegebouw is daarvoor bedoeld. De buitenkant is inmiddels wind- en waterdicht en aan de binnenkant wordt nu gewerkt. Het interieur krijgt met de foto’s van de in Oude-Tonge geboren en getogen fotograaf Robin de Puy en meubilair van Krammerhout een echt lokaal tintje.

Foto’s: Menno Mulder en J.J. de Wit

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder