Vacature Commissaris Windpark Krammer B.V. M/V

Bijdragen aan het grootste coöperatieve windpark

Windpark Krammer B.V. is een initiatief van de energiecoöperaties Deltawind en Zeeuwind, met gezamenlijk ruim 4.000 leden woonachtig in Goeree-Overflakkee en Zeeland. Op en rond de Krammersluizen zullen 34 windturbines gebouwd gaan worden. Nu de ontwikkelfase nagenoeg is afgerond zal, ten behoeve van de realisatie, een nieuwe aandeelhouder toetreden. De coöperaties brengen hun gezamenlijke aandelenpakket (51%) onder in een Holding.
Gedurende de bouw, die dit najaar zal starten en circa 3 jaar zal bestrijken, heeft Windpark Krammer B.V. een driehoofdige Raad van Commissarissen. De Raad zal bestaan uit een onafhankelijk voorzitter, één lid voorgedragen door de nieuwe aandeelhouder en één lid voorgedragen door de Deltawind-Zeeuwind Holding B.V..

Ten behoeve van laatstgenoemde functie zijn wij op zoek naar een:

Commissaris Windpark Krammer B.V.  M/V

Graag komen wij in contact met kandidaten met het volgende profiel:

 

  • Aantoonbare ervaring met toezichthoudende functie in een dynamische omgeving
  • Brede civieltechnische achtergrond en expertise,
  • Affiniteit met coöperaties met een actieve achterban,
  • Goede beheersing in woord en geschrift van de Engelse taal, beheersing van het Duits is een pré.

 

De Raad van Commissarissen houdt toezicht op het beleid en de algemene zaken van het bestuur van Windpark Krammer B.V. , geeft het bestuur advies en is verantwoordelijk voor het verstrekken van goedkeuring voor de besluiten van het bestuur aangaande een aantal specifieke onderwerpen zoals benoemd in de Aandeelhoudersovereenkomst.
Eén keer per kwartaal wordt door de Raad van Commissarissen een vergadering gehouden en verder wanneer een commissaris dit noodzakelijk acht.
Voor de functie is een passende vergoeding beschikbaar.

 

Indien u belangstelling heeft, verzoeken we u uw C.V. met een korte motivatie te sturen naar  sweep@deltawind.nl.  Nadere telefonische informatie is te verkrijgen bij Monique Sweep, directeur Coöperatie Deltawind, via 0187-470544 of Marten Wiersma, voorzitter van de RvC Zeeuwind, via 06-53655491.

 

Reageren is mogelijk tot en met 16 augustus aanstaande. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 29 augustus. Nadere informatie over het project vindt u op www.windparkkrammer.nl.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder