Inpassingsplan en vergunningen Windpark Krammer blijven in stand

Windpark Krammer mag op en rond het Krammersluizencomplex worden aangelegd. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het rijksinpassingsplan ‘Windpark Krammer’ in stand gelaten en de bezwaren tegen de natuurvergunning en de omgevingsvergunning ongegrond verklaard. Dit blijkt uit een uitspraak van vandaag (16 maart 2016). Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.

 

Vervolg
In augustus vorig jaar is ook de SDE+-subsidie aan Windpark Krammer toegekend. Met deze uitspraak kan daadwerkelijk begonnen worden met de voorbereidinge voor de bouw. De verwachting is dat de bouw eind deze zomer start. Het is de bedoeling dat het park eind 2018 operationeel is.

 

Windpark Krammer
Het rijksinpassingsplan ‘Windpark Krammer’ maakt een windpark met 34 windturbines mogelijk op en rondom het Krammersluizencomplex in de provincie Zeeland. Windpark Krammer is een burgerinitiatief van 4000 leden van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind. Het wordt een windpark van en voor de regio. Zo wordt voor de duurzame ontwikkeling van de regio een windfonds ingericht. Het windpark wordt met een 150 kV?verbinding aangesloten op Tennet-station Middelharnis.

 

Meer informatie
Voor informatie over het rijksinpassingsplan kunt u terecht op de website van het RVO. De volledige uitspraak van de Raad van State is hier te vinden.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder