Tijdelijke expositie Robin de Puy

Energietransitie is het resultaat van mensenwerk; van mensen die zich inzetten voor duurzame energie of zich ertegen verzetten. Fotografe Robin de Puy, geboren en getogen in Oude-Tonge, bracht in opdracht van Windpark Krammer beide groepen in beeld. Ze portretteerde tien mensen die ieder op hun eigen manier betrokken waren bij Windpark Krammer. Bianca Hendriks schreef bij elk portret een sonnet. Beiden zijn vanaf 1 mei tijdelijk te zien in het stadhuis van Tholen voordat ze een definitieve plek in het bezoekersgebouw van Windpark Krammer krijgen.

 

Meer informatie
De expositie is vanaf 1 mei tot en met 13 juni te bekijken in de publiekshal van het stadhuis van de gemeente Tholen: Hof van Tholen 2, 4691 DZ Tholen.

 

Over Robin en Bianca
Fotografe Robin de Puy werd in 2016 benoemd tot Fotograaf des Vaderlands. Ze fotografeert onder andere voor de Volkskrant en New York Magazine en won met haar werk diverse prijzen. Ze exposeerde onder andere in het Fotomuseum in Den Haag en in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Robin kent het gebied rond windpark Krammer goed. Haar ouders hebben een hotel in Oude-Tonge.

 

Bianca Hendriks, journalist en dichter, interviewde de geportretteerden. Aan de hand van deze interviews en de foto’s maakte ze een geschreven portret in sonnetvorm waarbij de laatste zin de eerste zin vormt van het volgende gedicht. Hierdoor staan alle portretten met elkaar in verbinding.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder