Thools bedrijf installeert zonnepanelen op 186 huizen in anna jacobapolder

Vanwege het Windfonds van Windpark Krammer hebben 226 huishoudens in de Anna Jacobapolder recht op een tegemoetkoming in de groene stroomrekening. Van deze huishoudens hebben 186 huizen onder leiding van stichting Windmolens AJP gekozen voor een set zonnepanelen in plaats van de jaarlijkse bijdrage in de groene stroomrekening.  

 

Het initiatief voor zonnepanelen voorziet per dak in een pakket bestaande uit 13 panelen en een omvormer. Het Thoolse bedrijf BCON Energy Systems legt de installaties aan en start waarschijnlijk vanaf september 2017 met het project. Hierop vooruitlopend zijn op 14 adressen de panelen al gelegd. Deze bewoners krijgen hiervoor alsnog een bijdrage van de stichting.

 

Grote klus

BCON Energy Systems is door stichting Windmolens AJP betrokken bij het zonnepanelenproject. Het is best een grote klus voor BCON Energy Systems, vertelt CEO Dick Bruynzeel. ‘Wij voeren de installaties volledig uit. Vanaf het eerste gesprek met de bewoners tot een werkend systeem en eventuele nazorg.’

 

Zo’n groot aantal huishoudens voorzien van zonnepanelen, is niet niks. ‘We stellen een extra team samen van drie personen die drie installaties per week kan doen, maar vanwege weersomstandigheden kan het zijn dat je in de winter niet het dak op kan. Als we in september starten met de eerste huizen, denken we dat we ongeveer 14 maanden nodig hebben om alle 186 huizen van de panelen te voorzien.’

 

Duurzaamste dorp van Nederland

Met minimaal 2418 zonnepanelen op 186 daken wordt de Anna Jacobapolder in ieder geval in een klap het duurzaamste dorp van Nederland!

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het Windfonds? Zie dan www.windfondskrammer.nl.

 

Foto:  Van Rijn Brandbeveiliging Tholen

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder