Windmolens AJP genomineerd voor Duurzame Duim

Samenwerking met Windpark Krammer leidt tot nominatie

De regio West-Brabant zet 30 duurzame initiatieven in het zonnetje met de Duurzame Duim. Stichting Windmolens AJP is een van de kanshebbers op deze symbolische pluim. Stemmen op het favoriete initiatief kan nog tot 11 oktober. Eind oktober wordt een inspiratiemiddag georganiseerd waar de initiatieven op het podium staan.

 

Nominatie Windmolens AJP

De Stichting Windmolens AJP is genomineerd vanwege het unieke karakter van het project. “Uniek aan dit project is dat het grootschalig is, dat het samen met de windenergie wordt gedaan (als eerste in Nederland), dat het met een relatief korte doorlooptijd wordt gerealiseerd en dat het voor de inwoners van Anna Jacobapolder volledig zonder kosten is. Gratis dus.”, aldus de stichting AJP over dit project.

 

Samenwerking Windpark Krammer

Windmolens AJP werkt samen met Windpark Krammer aan de verduurzaming van de regio. Met behulp van het Windfonds wil de stichting de 228 woningen in de Anna Jacobapolder van zonnecellen voorzien. Dit project past in het duurzame karakter van Windpark Krammer. Met het Windfonds steunt het windpark, wanneer het operationeel is, duurzame maatschappelijke initiatieven in de regio.

 

Stemmen

U kunt op deze of een van de andere initiatieven stemmen via www.duurzameduimen.nl. Stichting AJP hoopt op winst: “Het zou voor de bewoners van de polder mooi zijn als wij de Duurzame Duim ontvangen, omdat ze dan de rest van Nederland kunnen laten zien wat je met samenwerken voor elkaar kunt krijgen.”

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder