SDE+-subsidie toegekend aan Windpark Krammer

Het Ministerie van Economische Zaken heeft SDE+-subsidie toegekend aan Windpark Krammer. Met deze subsidie komt de bouw van het Windpark een stapje dichterbij.

Wat is SDE+ precies?

SDE staat voor Stimuleringsregeling Duurzame Energie. Deze regeling is nodig omdat de kostprijs van duurzame energie op dit moment nog hoger is dan die van grijze energie. De SDE+ vergoedt het verschil tussen de marktprijs van grijze energie en de kostprijs van duurzame energie.

 

Met de SDE+ stimuleert het ministerie de ontwikkeling van duurzame energievoorziening in Nederland, niet alleen voor windprojecten maar ook voor andere vormen van duurzame opwekking. De SDE+ is een exploitatiesubsidie. Windpark Krammer ontvangt dus subsidie voor de opgewekte duurzame energie en niet voor aanschaf van de productie-installatie, zoals bij een investeringssubsidie. Wind op land is een van de meest rendabele productievormen en heeft daardoor per kWh productie maar beperkt subsidie nodig.

 

Meer informatie SDE+

Inmiddels is de SDE+ in het voorjaar van 2020 vervangen door de SDE++. Informatie over de SDE++ subsidie is te vinden op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en wordt jaarlijks aangepast.

 

Windpark Krammer

Windpark Krammer is van en voor de regio. Met een opgesteld vermogen van 102MW kan het park straks 100.000 huishoudens in de Deltaregio van duurzame energie voorzien. Daarnaast wordt ook een Windfonds opgericht, waarbij duurzame initiatieven uit de regio worden ondersteund.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder