Veiligheidsoorkonde september

Nu de bouw vordert en er 31 turbines af zijn, wordt ook het aantal site offices teruggebracht. Ook bij het ‘afbouwen’ wordt op veiligheid gelet en onze winnaar van de veiligheidsoorkonde september heeft zelfs een eigen systeem ontwikkeld om dat veilig te doen!

 

Tijdens het weghalen van een aantal GMB office containers, moest er op het dak van de containers worden gelopen om de haken van de kraan in te pikken. Er bestaat echter valgevaar in verband met werken op hoogte. Herman van der Pol van GMB vond dat dat veiliger kon en heeft opdracht gegeven om twee speciale klemmen te maken in de werkplaats van GMB. Deze klemmen worden aan de bovenrand van de container geklemd en daartussen wordt staaldraad bevestigd. Als iemand nu via de ladder de container op gaat, kan vanaf de ladder een zogenaamde karabijnhaak van het valharnas worden ingehaakt aan het staaldraad waardoor de container veilig betreden kan worden.

 

Dit systeem is zeer inventief met als gevolg dat personen nu veilig de container kunnen betreden en ook werken. Het systeem is snel en demontabel waardoor het bij elke situatie op containers kan worden ingezet.

 

Een persoon die zo met veiligheid bezig is, verdient de oorkonde en de VVV-checques! Gefeliciteerd Herman!

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder