over de bouw

van het windpark

Posted at 10 januari 2018 | Turbinebouw

Op dit moment zijn tien windturbines helemaal afgebouwd. De eerste vijf  gaan waarschijnlijk vanaf februari daadwerkelijk productie draaien. Hoe zo’n windturbine precies opgebouwd wordt, is hieronder te lezen.     De windturbines bij Windpark Krammer zijn Enercon windturbines van het type E-115. Elke windturbine wekt 3 MW op. Het nummer 115 verwijst naar de rotorbladdiameter … Lees verder Hoe wordt een windturbine gebouwd?

Posted at 2 november 2017 | Turbinebouw

Het zal niemand ontgaan zijn: Windpark Krammer wordt voor een gedeelte gebouwd met rupskranen én torenkranen. Het gebruik van deze torenkranen is uniek in Nederland. Voor de liefhebbers: het zijn kranen van het merk Liebherr type 1000 EC-B 125. Maar waarom zijn deze kranen precies nodig en kunnen niet alle turbines opgebouwd worden met ‘normale’ rupskranen?    SMALLE DIJK … Lees verder Torenkranen

Posted at 2 november 2017 | Kabelverbinding

De eerste windturbines van Windpark Krammer worden inmiddels opgebouwd, zodat ze straks de wind om kunnen zetten in elektriciteit. De kabelverbinding tussen Krammer en Middelharnis zorgt ervoor dat die elektriciteit bij de eindgebruikers terecht komt. Hoe die verbinding er precies uitziet, kun je hier lezen!   Parkbekabeling: wanneer de turbine straks draait en elektriciteit produceert, wordt … Lees verder Hoe ziet de kabelverbinding eruit?

Posted at 2 november 2017 | Fundaties

De eerste fundaties van Windpark Krammer zijn helemaal klaar. Ook de rest van de fundaties gaan hard. Zo’n fundatie moet sterk genoeg zijn om de volledige turbine te dragen. Maar hoe gaat zo’n opbouw nou precies? Zie hieronder het hele proces uitgelegd met tekst en foto’s.   Eerst wordt er geheid. Het heien zorgt voor een stevige basis … Lees verder Hoe wordt een fundatie gebouwd?

Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder