Opening Servicegebouw voor gebruikers

 

Het servicegebouw van Windpark Krammer is gereed. Dinsdag 10 juli openden de gebruikers het gebouw ‘officieus’. Het servicegebouw wordt het duurzame thuishonk van de beheerorganisatie en de servicemonteurs. Wanneer ook de terreininrichting gereed is, volgt de officiële opening van het gebouw.

 

Stoer thuishonk
De architect, Marco Bouwman, vond het belangrijk dat het servicegebouw een ‘stoer thuishonk’ zou worden: “De Krammer is een grootschalige omgeving waar je uit je hemd waait en de menselijke maat en schaal ver te zoeken is. Waar dit voor een windpark ideale omstandigheden zijn, hebben gebruikers en bezoekers juist een kleinschalige beschutte omgeving nodig. Als reactie op dit gegeven heb ik een gebouw ontworpen dat zich enerzijds kenmerkt als stoer en beschermend en anderzijds als warm en openend naar de omgeving.”

 

Opening
Namens de gebruikers verzorgden Gijs van Hout (beheerorganisatie Windpark Krammer) en Dennis van der Wel (Enercon) de openingshandeling waarbij het doek viel zodat het gebouw daadwerkelijk betreden kon worden. De gebruikers kunnen het gebouw nu inrichten en gaan gebruiken. Een officiële opening volgt dan nog.

 

Krammer Kampioen(en)
De bouwer van het gebouw, Bouwbedrijf van der Linde, kregen als waardering voor het werk de Krammer Kampioen beker uitgereikt.

 

Duurzaam
Vanzelfsprekend is het servicegebouw duurzaam en energieneutraal gebouwd. Bijvoorbeeld door goede isolatie en de rest van de energievraag duurzaam op te wekken met zonne- of windenergie. De bouwmaterialen voor het exterieur en interieur zijn geselecteerd op duurzaamheid en waar mogelijk op een Cradle-to-Cradle keurmerk. De platte daken zijn voorzien van sedum en in de gevels worden nestkastjes geplaatst.

 

Lokaal tintje
Het interieur heeft een echt lokaal tintje. Van de bomen die gekapt zijn voor de bouw van het park, zijn meubels gemaakt. Zo is de vergadertafel van echt Krammerhout. Meubelmaker Hans de Nijs heeft dit hout gebruikt voor de tafel, drie tafelmodellen van de Enercon E-115 en een rotorblad.

 

Daarnaast sieren binnenkort de 10 portretten van Robin de Puy, geboren in Oude-Tonge en Fotograaf des Vaderlands, de muur. Zij heeft de vele betrokken partijen die het park kent vastgelegd. Van de bouwers en leden van de coöperaties, tot omwonenden en het bevoegd gezag: zij hebben via een portret van Robin een gezicht gekregen. Dichteres Bianca Hendriks heeft bij elk van de gedichten een speciaal sonnet geschreven.

 

Foto’s

 

Fotografie: Wim van Vossen

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder