Open dag groot succes

BRUINISSE –  In aanloop naar de Nationale Klimaatweek organiseerden we afgelopen zaterdag een open dag voor de omgeving.

 

Bij de start om half elf stonden de eerste bezoekers al enthousiast bij de informatiebalie om een toegangstijd tot de windturbine te krijgen. Tot ze aan de beurt waren konden de bezoekers zich op het terrein rondom windturbine 32 prima vermaken. Het was een gezellige drukte op het terrein. De open dag heeft ongeveer 700 bezoekers getrokken.

 

Bij de ontvangst in de informatietent kwam je beelden tegen over de bouw van het windpark en werd toegelicht wat het belang is van groene energie. Tijdens een presentatie vertelde onze directeur onder andere over wat Windpark Krammer zo uniek maakt; het grootste burgerinitiatief van Nederland en natuurinclusief gebouwd. Binnen in de windturbine heeft assetmanager Niek Tramper uitgelegd hoe een windturbine werkt en hoe belangrijk veiligheid in de windturbine is. Je mocht dan ook alleen de windturbine in met een veiligheidshelm op.

 

Windfonds Krammer was aanwezig om toe te lichten wat het Windfonds doet. Van elke opgewekte MWh aan elektriciteit door Windpark Krammer wordt € 0,50 aan het Windfonds gedoneerd. Hiervan gaat circa €90.000,- naar duurzame projecten uit de regio. Op dit moment is het Windfonds op zoek naar een nieuwe penningmeester. Mocht je meer willen weten over het Windfonds, kijk dan eens op www.windfondskrammer.nl.

 

Onze directeur Marlies Sikken kijkt terug op een meer dan geslaagde dag. “We hebben deze open dag georganiseerd om iedereen de kans te geven meer te leren over ons windpark en hoe het opwekken van windenergie werkt. In die opzet zijn we geslaagd. Het enthousiasme bij de bezoekers was groot. Erg mooi om te zien hoe ook de aanwezige kinderen genoten van de open dag.”

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder