Koning Willem-Alexander opent Windpark Krammer

Koning Willem-Alexander opent op woensdag 15 mei Windpark Krammer. De feestelijke opening van het grootste burgerinitiatief van Nederland zal vooral in het teken staan van de samenwerking tussen de twee coöperaties Deltawind en Zeeuwind.

 

Windpark Krammer is een echt Hollands project waar water, wind, bouwen op dammen en samenwerking samen komen. De samenwerking tussen vele betrokkenen zal tijdens de officiële opening centraal staan.

 

Bekroning

Directeur van Deltawind Monique Sweep noemt de aanwezigheid van de Koning eervol en een bekroning op het harde werk van velen: “Windpark Krammer bewijst dat de energietransitie niet is voorbehouden aan grote bedrijven. Ook coöperaties van burgers kunnen, met heel veel geduld en door intensief samen te werken met overheden, Rijkswaterstaat en natuurorganisaties, stapje voor stapje echt iets bereiken.”


Krammerfestival
De opening van Windpark Krammer wordt gevierd met een vierdaags festival, genaamd Krammerfestival. Dit festival bestaat uit vier evenementen zodat iedereen een plek heeft. Naast de officiële opening (alleen toegankelijk voor genodigden), is er het gratis festival KrammerFest en de KrammerRun. Ook is er een speciaal evenement voor alle bouwers die de Krammer hebben gebouwd.

 

Meer informatie over de opening is te vinden via de website van het Krammerfestival.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder