Financiële participatie naar verwachting in december open

Bijna 5000 leden van Zeeuwind en Deltawind hebben het initiatief genomen om Windpark Krammer te ontwikkelen. Daarmee is het windpark het grootste burgerinitiatief van Nederland. De bouw is inmiddels begonnen. Krammer vindt het belangrijk dat ook de regio profiteert van het park en bereidt daarom een obligatie-emissie voor. Naar verwachting is de uitgifte van obligaties vanaf half december mogelijk.

 

Eindelijk is het dan zover: Windpark Krammer gaat obligaties uitgeven om leden van Deltawind en Zeeuwind, omwonenden van Windpark Krammer en overige geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden financieel te participeren in het windpark. Middels de obligaties wordt een rechtstreekse participatiemogelijkheid geboden, eenvoudiger dan via een fonds zoals eerder nog gecommuniceerd.

 

Daarnaast zal door Windpark Krammer een non-profit stichting worden opgericht om de belangen van investeerders te behartigen.

 

Planning
Naar verwachting gaat de inschrijving half december open via het platform van Duurzaam Investeren. De exacte datum is op dit moment nog niet bekend en afhankelijk van de Autoriteit Financiële Markten; de AFM dient namelijk eerst het prospectus goed te keuren. Voor deze investering een is prospectusplicht van toepassing. Daar is nu het wachten op.

 

Obligaties
In totaal wil Windpark Krammer voor een bedrag van 10 miljoen euro aan obligaties uitgeven. Het is mogelijk om in te schrijven voor de obligaties vanaf €500,-. Meer informatie over risico’s, rendement en andere zaken valt te lezen in het prospectus dat beschikbaar komt via Duurzaam Investeren zodra de inschrijving opengaat.

 

Meer informatie
Houd voor meer informatie en de exacte openstelling www.windparkkrammer.nl in de gaten of schrijf u in voor de nieuwsbrief van Windpark Krammer.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder