Excursie vergunningverleners

Windpark Krammer zou nooit tot stand zijn gekomen zonder het bevoegd gezag. In december werden zij allemaal uitgenodigd om rond te kijken bij Windpark Krammer. Omdat de kabelverbinding recent onder spanning is gezet, werd daar bij het transformatorstation nog eens extra aandacht aan besteed. 

 

De meeste deelnemers van de excursie werden jaren geleden al bij het proces betrokken toen coöperaties Zeeuwind en Deltawind met de plannen voor Windpark Krammer begonnen.

 

Energization
Een aantal weken geleden is de kabelverbinding van Windpark Krammer, het transformatorstation en het TenneT-station onder stroom gezet. Dit houdt in dat de Krammerturbines, zodra ze klaar zijn, op het net kunnen worden aangesloten en stroom kunnen leveren. We noemen dit moment Energization. Om deze mijlpaal te markeren, was bij het transformatorstation een officieel moment georganiseerd. Na een act met oliemannetjes en presentaties van Ton Vrijdag (directeur Windpark Krammer) en Stef Blanken (Package Manager Electrical) werden Teus Baars en Monique Sweep, de directeuren van de coöperaties Zeeuwind en Deltawind, uitgenodigd op de grote rode knop te drukken waarna het transformatorstation officieel onder spanning gezet werd. Hierna ging de groep onder andere de uitkijktoren op om de bouw te bekijken.

 

Fotografie: Wim van Vossen

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder