Eerste vijf turbines overgenomen

De eerste vijf turbines zijn officieel door Enercon overgedragen aan Windpark Krammer. Na het tekenen van de nodige documenten, werd deze mijlpaal symbolisch gemarkeerd. Rick Kamphuis van Enercon overhandigde een grote sleutel aan Tijmen Keesmaat en Ton Vrijdag (directie Windpark Krammer). Zij overhandigden op hun beurt weer een sleutel aan de operationeel manager, Niek Tramper.

 

Fases
Het afbouwen en overnemen van een turbine gebeurt in fases. Wanneer de turbine van buiten en binnen helemaal afgebouwd is, noemen we dat mechanisch compleet. In de commissioning fase worden alle interne systemen getest. Daarna kan de turbine draaien in de testfase. Pas wanneer de turbine tien dagen onafgebroken heeft gedraaid, is deze fase geslaagd en vindt de allerlaatste inspectie plaats, de take-over inspectie. Deze voert Windpark Krammer uit. Eventuele restpunten worden besproken en als deze een ingebruikname niet in de weg staan, volgt take-over.

 

Clusters
De turbines worden niet per turbine overgedragen aan Windpark Krammer, maar in clusters van vijf en vier stuks. Met het overdragen van het laatste cluster begin 2019 is het hele windpark opgeleverd.

 

 

Fotografie: Wim van Vossen

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder