Eerste bijdragen Windfonds uitgereikt

Dinsdag 21 mei zijn de eerste bijdragen vanuit Windfonds Krammer officieel uitgereikt aan de ontvangende organisaties. Vier initiatieven uit de regio ontvingen een bijdrage. 

 

Diverse initiatieven
De initiatieven zijn erg divers. Zo diende SD Op Weg een aanvraag in om twee elektrische leenauto’s in Bruinisse te stationeren. Een vernieuwende oplossing waarmee zowel ouderen, toeristen en inwoners met minder auto’s toch op een duurzame manier mobiel kunnen blijven. Ook duurzaam is de aanvraag van voetbalvereniging Noad’67 voor zonnepanelen op hun accommodatie.

 

Verbindende initiatieven om de gemeenschap samen te brengen waren er ook. Sportdorp Sint Philipsland vroeg een bijdrage voor een informatiebord bij de nieuwe jeu de boules baan, met de bedoeling om jong en oud samen te laten komen. En Nieuw-Tonge ontving een bijdrage voor een nieuwe speeltoestellen.

 

Stichting Windfonds voorzitter Henk Gravestein is blij met de initiatieven: “Met het Windfonds kunnen we echt iets terugdoen voor de omgeving. Zoals de initiatieven die we nu steunen laten zien, zijn we op zoek naar duurzame initiatieven in de breedste zin van het woord.”

 

Ook indienen
Ook een idee voor een duurzaam initiatief? Tot en met 1 september loopt de volgende aanvraagperiode voor het Windfonds. Alle criteria, reglement en het aanvraagformulier zijn te vinden via de website van het Windfonds.

 

Hoe werkt het Windfonds?
Van elke opgewekte MWh aan elektriciteit door Windpark Krammer wordt € 0,50 aan het Windfonds gedoneerd. Hiervan gaat circa €90.000,- naar duurzame projecten uit de regio. Stichting Windfonds Krammer is in het leven geroepen om duurzame projecten in de regio te stimuleren vanuit de beschikbare gelden. Deze stichting heeft een ANBI-status.

 

Foto: Jacqueline Wielaard

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder