Druk bezochte open dag

Om ons 5-jarig bestaan te vieren openden we zaterdag 18 mei onze deuren voor iedereen.
 
Het was een gezellige drukte op het terrein. Er was deze dag dan ook van alles te beleven. Tijdens de presentatie van onze directeur Marlies Sikken kwamen bezoekers meer te weten over het windpark en wat Windpark Krammer zo uniek maakt. Bijvoorbeeld het vogel- en vleermuis detectiesysteem wat ervoor zorgt dat de turbines stoppen zodra er vogels of vleermuizen in de buurt zijn. Hierdoor vallen er aanzienlijk minder slachtoffers.
 
Een rij stond er bij de windturbine om binnen rond te kijken en te leren over de werking van de windturbine. Bezoekers worden alleen op de begane grond toegelaten, maar met de VR 360 graden experience kon virtueel ook bovenin een kijkje genomen worden. Jong en oud maakten gebruik van deze mogelijkheid om van het adembenemende uitzicht te genieten.
 
De allerkleinsten konden knutselen en geschminkt worden. De mooiste creaties werden gemaakt. Wie jarig is trakteert, dus voor een hapje en een drankje werd door ons gezorgd. Er gingen heel wat bakjes koffie, zakjes patat en ijsjes doorheen.
 
De initiatiefnemers van Windpark Krammer, Coöperatie Deltawind en Coöperatie Zeeuwind, waren natuurlijk ook vertegenwoordigd. Windfonds Krammer (windfondskrammer.nl) was er om je alles te vertellen over hoe je een aanvraag bij hen in kunt dienen. Wanneer je een goed plan hebt rondom welzijn, cultuur of natuur in de omgeving van het windpark, meld je dan bij hen. Er draaide een filmpje om te laten zien welke projecten het Windfonds de afgelopen jaren allemaal heeft ondersteund.
 
Hoe word je onderhoudsmonteur van een windturbine? Enercon was aanwezig om daarover meer informatie te geven. Je kon de uitrusting uitproberen die een monteur aanheeft als hij naar boven gaat, dat was best zwaar!
 
Na het bezoek namen veel mensen nog een kijkje op de Uitkijktoren. Naast het uitzicht op de omgeving was daar ook een medewerker die je alles kon vertellen over de natuur in het gebied.
 
Directeur Marlies Sikken; “Wij vinden het belangrijk om mensen kennis te laten maken met windenergie als een essentiële duurzame energiebron van nu en de toekomst. En hoe kan dat beter en leuker dan zelf een kijkje komen nemen? Wat ons betreft een zeer geslaagde dag”.
 
We kijken terug op een geslaagde viering van ons 5 jarig jubileum.
 

Photocredits Anniek van Zadelhoff

Photocredits Wilko van Dam
Photocredits Wilko van Dam
Photocredits Wilko van Dam
Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder