Rudie Klaasse

Rayon manager Vevon

Windpark Krammer wordt gebouwd door echte makers die door weer en wind aan de slag zijn op de Krammersluizen. In deze rubriek stellen we iedere keer één van die bouwers voor. Deze keer is dat Rudie Klaasse van Vevon.  

 

NAAM Rudie Klaasse
LEEFTIJD 44
WOONPLAATS Goes
WERKGEVER Vevon
ROL IN PROJECT Rayon manager Zuid-West Nederland

 

Hoe lang ben je al betrokken bij Windpark Krammer?
Voordat de bouw begonnen was, zijn wij al betrokken geraakt bij het project waarbij we veel hebben samengewerkt met onderaannemer GMB om bijvoorbeeld de eerste hand te leggen aan verkeersplannen.

 

Kun je uitleggen wat je precies doet tijdens de bouw van Windpark Krammer?
Wij houden ons bezig met allerlei tijdelijke verkeersvoorzieningen rondom de bouw van het windpark. Zo bekijken we of wegen geschikt zijn om de materialen te kunnen aanvoeren. Soms moet een weg bijvoorbeeld tijdelijk worden verbreed en dienen daar aanpassingen te gebeuren voor het doorgaande verkeer. We maken gebruik van verkeersregelaars t.b.v. het bouwverkeer, ook maken we verkeersplannen, zorgen we voor de tijdelijke bewegwijzering en soms is het nodig om het verkeer tijdelijk tegen te houden, zodat bijvoorbeeld de bladen van turbines kunnen worden geleverd.  Uiteindelijk zorgen we er zo voor dat het transport voor Windpark Krammer op een veilige manier kan plaatsvinden.

 

Wat zijn jouw grootste uitdagingen tijdens het project?
Voor ons is Windpark Krammer niet direct een enorm ingewikkelde klus. De verkeersinfrastructuur rondom het windpark maakt dat er niet heel veel veranderingen nodig zijnEen van de uitdagingen waar we wel veel rekening mee moeten houden is niet geheel onlogisch; de soms harde wind. Zo moeten we soms snel een verkeersvoorziening regelen door een plotseling opstekende wind. Ook komt het voor dat we extra mensen inzetten omdat het weer goed is en we dit plotseling moeten annuleren door de harde wind.

 

Waarom is Windpark Krammer een mooi project om aan te werken?

Windpark Krammer is voor de vestiging uit Goes een groot project. Zeker omdat we hier veel materialen en verkeersregelaars inzetten voor bijvoorbeeld de bewegwijzering, veiligheid en begeleiding rondom het windpark. Voor ons is het daarom een mooie klus om aan bij te dragen. 

 

Vind je windenergie belangrijk? En waarom is dat?
Ja, zeker. Het kan mij niet duurzaam genoeg. Ik zie windenergie als iets dat onontbeerlijk is voor de toekomst en juich dat dan ook toe.

 

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder