Michael Jablonski

Sr. Installation Coordinator

In deze rubriek stellen we ieder keer één van die bouwers voor. Waarom is Windpark Krammer een mooi project? Wat zijn de grootste uitdagingen? Dit keer vertelt Michael Jablonski van Fairwind over zijn ervaring bij het project.
NAAM Michael Jablonski
LEEFTIJD 29
WOONPLAATS Stettin in Polen (Tijdens de bouw van Windpark Krammer huurt Michal een huis in Middelharnis. Na vier weken werken in Nederland gaat hij steeds één week terug naar huis om daarna weer verder te werken aan Windpark Krammer.)
WERKGEVER Fairwind
ROL IN PROJECT Senior Installation Coordinator
WERKT AAN KRAMMER SINDS December 2016

 

Hoe lang ben je al betrokken bij Windpark Krammer?
Sinds de eerste fase van de planning ben ik betrokken bij Windpark Krammer. Dit was dus in december 2016, maar ik ben pas sinds juni van dit jaar fulltime bezig met dit project.


Kun je uitleggen wat je precies doet tijdens de bouw van Windpark Krammer?
Voor project Krammer ben ik een soort site manager. Ik hou me bezig met de planning van veel verschillende bouwactiviteiten. Ik ben ook betrokken bij de personeelsplanning om ervoor te zorgen dat we genoeg mensen op het bouwterrein hebben om alle werkzaamheden te kunnen doen. Ook ben ik steeds in contact met het management van Enercon en Krammer dat ter plekke aanwezig is. Uiteindelijk kun je zeggen dat ik me bezig houd met het bewaken van goede kwaliteit en veiligheid gedurende de bouw.


Wat waren jouw eerste gedachten toen je hoorde over de plannen van Windpark Krammer?
Ik zag een heel groot en complex project voor me dat veel uitdagingen in zich heeft. Als bedrijf is mijn werkgever Fairwind betrokken bij een breed scala aan onderdelen die horen bij de bouw van Windpark Krammer. We zijn verantwoordelijk voor de installatie van de torenkranen, maar ook voor de netaansluiting. We leveren zo’n vijftig mensen die aan het werk zijn op het bouwterrein. Het is onze uitdaging om dit goed te regelen en uiteindelijk alle werkzaamheden op een goede en veilige manier uit te voeren. Omdat we betrokken zijn bij zo veel verschillende aspecten van Windpark Krammer is ons werk hier een interessante uitdaging.

 

Wat zijn jouw grootste uitdagingen tijdens het project?
Omdat er veel andere onderaannemers op dit bouwterrein aan het werk zijn moeten we ons niet alleen focussen op ons eigen werk, maar zijn we ook constant in gesprek met andere aannemers. Het logistieke aspect in dit project maakt het heel speciaal om hier te werken. Daarnaast is het ook bijzonder en uitdagend om te werken nabij een primaire waterkering met veel verkeer rondom het terrein.


Waarom is Windpark Krammer een mooi project om aan te werken?
Werken in de windenergie is altijd anders omdat je steeds werkt op verschillende plaatsen met andere mensen. In project Krammer is ook iedere dag anders en verveeld raken is dus niet aan de orde. Het is leuk om te werken met veel mensen die uit allerlei landen afkomstig zijn.

 

Waarom vind je windenergie belangrijk?
Ik vind windenergie belangrijk omdat het uiteindelijk beter is voor de ecologie op de hele wereld. Windenergie is schone energie en dat is uiteindelijk voor iedereen belangrijk. Ik weet dat veel mensen praten over de impact van windturbines op het landschap, maar ik denk dat mensen daar naar verloop van tijd aan zullen wennen. Hernieuwbare energie is het pad dat we moeten volgen in plaats van kolen, olie en gas omdat deze grondstoffen uiteindelijk slecht zijn voor onze omgeving.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder