Jens Alliger

Supervisor kraanactiviteiten

Windpark Krammer wordt gebouwd door echte makers die door weer en wind aan de slag zijn op de Krammersluizen. In deze rubriek stellen we iedere keer één van die bouwers voor. Deze keer is dat Jens Alliger van Enercon.

NAAM Jens Alliger
LEEFTIJD 37
WOONPLAATS Esens in Duitsland. Tijdens zijn werk hier verblijft hij in Hotel Oosterschelde in Sint Philipsland.
WERKGEVER Enercon
ROL IN PROJECT Supervisor kraanactiviteiten

 

Kun je jouw werk voor Windpark Krammer omschrijven?
Ik ben verantwoordelijk voor het besturen en bouwen van de torenkranen bij dit windpark. We zijn eigenlijk van A tot Z betrokken bij dit proces, tot we klaar zijn met het bouwen van een turbine. Daarna doen we hetzelfde bij de volgende turbine. Naast het besturen van de kleine en grote kranen hou ik als supervisor overzicht over alle kraanactiviteiten op het windpark. Ik zorg er samen met het team voor dat we door kunnen gaan met alle onze werkzaamheden op de verschillende bouwplaatsen.  


Welke uitdagingen heeft dit project voor jullie?
Het bouwen van 34 windturbines is een grote klus voor Enercon. We zijn iedere dag heel druk met het bouwen van dit windpark, maar een moeilijke klus is het voor ons niet. Onze mensen zijn heel goed getraind om alle werkzaamheden volgens de benodigde veiligheidsvoorschriften uit te voeren. We proberen ons werk heel goed te plannen zodat we niet hoeven te wachten wanneer we bij een andere turbine aan de slag kunnen. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de fundaties voor onze kranen al klaar zijn voor we ons werk bij een andere turbine hebben afgerond. Wel moeten we dit goed afdekken zodat we veilig kunnen werken.

 

Hoe is het om met deze grote kranen te werken?
De kranen waarmee we werken zijn bijzonder. Ze kunnen zichzelf bouwen en klimmen als het ware omhoog. Hierdoor hebben we minder ruimte nodig om in te werken en dat is nodig ook. Bij de bouw van Windpark Krammer hebben we namelijk niet veel ruimte. Dit maakt ons werk interessant, maar inmiddels is werken met deze kranen voor mij ‘another day at the office’.

 

Hoe is het om aan Windpark Krammer te werken?
Als ik met onze kranen aan het werk ben heb ik een geweldig uitzicht over het windpark. Het voelt alsof je in de wolken aan het werk bent met kleine mensen op de grond. Doordat de turbines niet ver uit elkaar staan is het voor ons prettig werken.


Hoe denk je over duurzame energie?
Ik werk nu 14 jaar voor Enercon in dit werkveld. Duurzame energie is dus heel normaal voor mij geworden, bijna vanzelfsprekend.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder