Jasper Sedee

Site engineer bij Topwind

In deze rubriek stellen we ieder keer één van die bouwers aan je voor. Waarom is Windpark Krammer een mooi project? Wat zijn de grootste uitdagingen? Dit keer vertelt Jasper Sedee van Topwind over zijn ervaring bij het project.

NAAM Jasper Sedee
LEEFTIJD 29 jaar
WOONPLAATS Apeldoorn (Jasper huurt voor 3 dagen per week een appartementje in Battenoord tijdens de bouw van Windpark Krammer)
WERKGEVER Topwind Consultancy
ROL IN PROJECT Site engineer

 

 

Hoe lang ben je al betrokken bij Windpark Krammer?
Ik ben in juni van dit jaar begonnen en zal de hele bouwfase van Windpark Krammer betrokken zijn bij het project.

 

Wat was jouw eerste gedachte toen je hoorde over de plannen van Windpark Krammer?
Toen ik hoorde dat ik mee mocht werken aan Windpark Krammer dacht ik: fantastisch. Het is een mooi project op een unieke locatie. Het werken met torenkranen is natuurlijk uniek. Daar komt voor deze locatie nog eens bij dat er gewerkt moet worden met allerlei beperkingen. Dat maakt het voor mij heel boeiend om aan te werken. Kortom, een gigantisch en mooie klus.

 

Leg eens uit wat je precies doet tijdens de bouw van Windpark Krammer?
Ik ben ‘site engineer turbinebouw’. Daarin controleer ik op locatie de kwaliteit van de verschillende turbineonderdelen. Zo check ik bijvoorbeeld of onderdelen op de juiste manier worden gemonteerd en of de werkzaamheden volgens de afspraken worden uitgevoerd. Ook houd ik in de gaten of we de benodigde voortgang boeken en registreer en monitor ik de dagen waarop het weer te slecht is voor sommige werkzaamheden. Op de bouwlocatie maak ik dus veel rondes om alles te controleren en te spreken met de verschillende teams.


Wat zijn de grote uitdagingen voor jou tijdens dit project?
De omvang van dit project is voor mij de grootste uitdaging. Je moet veel verschillende zaken in de gaten houden. De planning is daarom heel erg belangrijk. Ik moet mijn tijd goed inplannen zodat ik de werkzaamheden op de verschillende locaties goed in beeld heb.

 

Vind je windenergie belangrijk? Waarom?
Het is een stuk verduurzaming van Nederland en dat vind ik belangrijk. Het is natuurlijk mijn vakgebied en daarom vind ik windturbines niet lelijk. We hebben op dit gebied in Nederland nog een hele slag te maken, maar windenergie is natuurlijk beter dan kolencentrales. Mijn dochter werd laatst één jaar oud en kreeg toen jodiumtabletten omdat we in de buurt van een kerncentrale wonen. Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten.

 

Foto: Menno Mulder

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder