Erwin Maas

Site manager-Balance of plant

In deze rubriek stellen we ieder keer één van die bouwers aan je voor. Waarom is Windpark Krammer een mooi project? Wat zijn de grootste uitdagingen? Dit keer vertelt Erwin Maas over zijn ervaring bij het project.

 

NAAM: Erwin Maas
LEEFTIJD: 43
WOONPLAATS: Winschoten (Erwin verblijft gedurende de bouw van Windpark Krammer doordeweeks in Hotel Bru in Bruinisse)
WERKGEVER: Enercon
ROL IN PROJECT: Site manager-Balance of plant

 

Hoe lang ben je al betrokken bij Windpark Krammer?

Ik ben in februari 2017 betrokken geraakt bij de bouw van Windpark Krammer. Eerst vooral gericht op fundaties en al het grondwerk. Later veranderde mijn rol meer richting het installatiewerk.

 

Leg eens uit wat je precies doet tijdens de bouw van Windpark Krammer?

Ik zorg dat alle onderaannemers met elkaar kunnen samenwerken in de verschillende gebieden. We hebben te maken met soms krappe locaties met gelimiteerde toegang, waardoor er heel veel werkzaamheden tegelijk plaats zullen vinden. Ik probeer de werkzaamheden zo te plannen dat de onderaannemers zoveel mogelijk door kunnen werken zonder dat zij elkaar hinderen. Daarnaast maak ik ook de volledige kraanplanning. Als er bijvoorbeeld een mobiele kraan van buitenaf nodig is dan plan ik deze in. Ook de administratie rondom alle kranen behoort tot mijn werkzaamheden zodat de machinisten hun werk kunnen doen. Zo monitor ik bijvoorbeeld ook dagelijks de weerberichten om vast te stellen of bepaalde werkzaamheden door kunnen gaan. Soms waait het te hard om hijswerkzaamheden uit te voeren en moet de planning worden aangepast.

 

Wat was jouw eerste gedachte toen je hoorde over de plannen van Windpark Krammer?

Het leek mij echt een uitdaging en het is zeker gezien de locatie een logistieke uitdaging. Daarom wilde ik graag aan dit project werken. Ook omdat ik ervan hou om in teamverband aan grote projecten te werken. De moeilijkheidsgraad van dit project maakt het voor mij heel boeiend werk.

 

Wat zijn de grote uitdagingen voor jou tijdens dit project?

Mijn grootste uitdaging is om alle zaken die invloed kunnen hebben op de werkzaamheden goed in beeld te hebben en tegelijkertijd de werkzaamheden van de verschillende onderaannemers zo te plannen dat iedereen zoveel mogelijk door kan werken. Het weer kunnen we helaas niet plannen en dat bepaald in mijn werk de moeilijkheidsgraad en de uitdaging. Het is mooi om met grote projectteams zoals hier dit echt samen voor elkaar te krijgen. Daar haal ik veel voldoening uit!

 

Waarom vind je windenergie belangrijk? 

Als je ziet dat Nederland op dit moment achterloopt op het gebied van duurzame energie in vergelijking met andere landen zijn we eigenlijk verplicht om daar nu stappen in te zetten. Nederland is daarnaast een superlocatie voor windenergie omdat we aan de kust zitten. Ik snap best dat mensen soms moeite hebben met windenergie omdat dit het aangezicht van hun omgeving verandert. Maar als projecten eenmaal lopen zie je dat mensen er toch aan wennen. Uiteindelijk moeten we ervoor zorgen dat we veel minder afhankelijk worden van fossiele energie.

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder