Elart Zondag

Logistiek coördinator

Windpark Krammer wordt gebouwd door echte makers die door weer en wind aan de slag zijn op de Krammersluizen. In deze rubriek stellen we iedere keer één van die bouwers voor. Deze keer is dat Elart Zondag van Enercon. 

 

Profiel van de bouwer

Naam: Elart Zondag
Leeftijd: 42
Woonplaats: Alkmaar (tijdens de bouw van Windpark Krammer verblijft Elart doordeweeks in hotel Bru in Bruinisse).
Rol in project: PLM Enercon Gmbh als logistiek coördinator external & internal
Betrokken sinds: Oktober 2017

 

Hoe lang ben je al betrokken bij Windpark Krammer?
Ik ben in oktober 2017 begonnen aan mijn werk voor Windpark Krammer en daarom heb ik me in een relatief korte tijd in dit project moeten werken, maar ik heb snel mijn weg gevonden dus dat is heel goed gelukt.

 

Kun je uitleggen wat je precies doet tijdens de bouw van Windpark Krammer?
Ik organiseer alle logistieke transporten via water en over de weg. Zo zorg ik ervoor dat alle materialen die vanuit Duitsland komen op tijd bij Windpark Krammer zijn. Dan gaat het bijvoorbeeld om betonsegmenten, maar ook om de bladen of materialen voor de torenkranen. Ik plan dit allemaal in overleg in met alle betrokken mensen zodat onder meer de installatieteams op tijd en met de juiste materialen door kunnen bouwen.

 

Wat waren jouw eerste gedachten toen je hoorde over de plannen van Windpark Krammer?
Ik werkte hiervoor voor partijen als Total en dan voornamelijk op zee. Daar liep mijn contract af waardoor ik een nieuwe opdracht zocht. Op dat moment kwam via Enercon Windpark Krammer op mijn pad. Het werd me direct duidelijk dat dit project een enorme uitdaging is en aangezien ik windenergie zie als de toekomst was dit een mooie volgende stap.

 

Wat zijn jouw grootste uitdagingen tijdens het project?
Ik heb me in beginsel erg verdiept in alle materialen die komen kijken bij het bouwen van een windpark zodat ik weet waar ik mee te maken krijg. Verder ben ik dagelijks bezig met de levering van betonsegmenten en daarbij spelen windcondities altijd een rol. Het maakt niet uit of er gehesen wordt of dat er alleen wordt vervoerd. We moeten altijd rekening houden met de wind om te bepalen of iets wel of niet kan worden uitgevoerd. Met het team waarin we hier werken houden we dat continu in de gaten. Ook komt het wel eens voor dat je moet improviseren. Zo was laatst een onderdeel niet meegekomen met de levering zodat ik direct een ander schip moet regelen dat dit onderdeel kan vervoeren. Op deze manier kun je vertraging van werkzaamheden en dus kosten voorkomen.

 

Waarom is Windpark Krammer een mooi project om aan te werken?
Elke dag is een wedstrijd. Dat wil zeggen dat er elke dag wel iets anders speelt. Dat maakt mijn werk spannend. Mijn doel is om het iedere dag voor alle partijen weer zo op te lossen dat alle werkzaamheden door kunnen gaan en alles in goede logistieke banen loopt.

 

Vind je windenergie belangrijk? En waarom is dat?
Windenergie is de toekomst. We zullen windenergie nodig hebben om ons op een schone manier van energie te voorzien. Ik werk daarom graag de komende tijd verder aan Windpark Krammer en aan andere windprojecten.

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder