Bijenorchis verplant om te behouden

Op de kraanopstelplaatsen en de toekomstige logistieke area’s groeit deEcoloog verplant bijenorchissen beschermde bijenorchis. Afgelopen periode zijn door onze ecoloog tientallen bijenorchissen verplant op de Krammersluizen, zodat deze planten behouden blijven tijdens de aanleg van Windpark Krammer. 

 
De bijenorchis is een zeldzame orchidee van ongeveer 20-30 centimeter hoog die bloeit in de periode mei tot en met juli. Om de planten zoveel mogelijk te behouden zijn ze verplant naar een andere locatie.


Verplant

Het bodemleven van de bijenorchis is van groot belang, daarom worden de planten inclusief de omringende zode verplaatst. De uitgegraven exemplaren zijn in de directe omgeving verplaatst waar de werkzaamheden niet plaatsvinden, maar wel binnen het verspreidingsgebied van de bijenorchis. Op deze manier wordt de lokale populatie van de bijenorchis mede in stand gehouden en zal de soort behouden blijven in het gebied.

 
Hondskruid
Naast de bijenorchissen zijn ook enkele exemplaren van Hondskruid verplaatst, eveneens behorend tot de familie van de orchissen.

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder