Aannemer gezocht voor “Stoer thuishonk”

Bijna heel Windpark Krammer is ondertussen aanbesteed en met de bouw wordt nog dit najaar begonnen. Echter is er een onderdeel dat nog niet aanbesteed is. Het servicegebouw: het onderkomen voor de bedrijfsvoering, service- en onderhoudsorganisatie, en bezoekers. Een echt “Stoer thuishonk” waar de gebruikers en bezoekers zich thuis moeten voelen.

Ontwerp
De architect, Marco Bouwman, heeft wel al een ontwerp gemaakt. “De Krammer is een grootschalige omgeving waar je uit je hemd waait en de menselijke maat en schaal ver te zoeken is. Waar dit voor een windpark ideale omstandigheden zijn, hebben gebruikers en bezoekers juist een kleinschalige beschutte omgeving nodig. Als reactie op dit gegeven heb ik een gebouw ontworpen dat zich enerzijds kenmerkt als stoer en beschermend en anderzijds als warm en openend naar de omgeving. Dat doe ik door middel van donkere steen met weinig ramen aan de kant van het transformatorstation, het noorden en de provinciale weg. Met daartegenover warm hout aan de kant van het groen, het zuiden en het water.”


Passief-bouwen
Als onderdeel van een windpark dat duurzame energie produceert is het bijna vanzelfsprekend dat het servicegebouw volgens een uitermate duurzaam concept wordt gebouwd. Dus we gaan, volgens het Passief-bouwen concept, heel goed isoleren en de resterende vraag duurzaam met zonnepanelen of zelfs met windenergie aanvullen. Dat zijn we nog aan het uitzoeken. De bouwmaterialen voor het exterieur en interieur selecteren we op duurzaamheid en waar mogelijk op een Cradle to Cradle keurmerk. De platte daken voorzien we van sedum en in de gevels willen we nestkastjes plaatsen.


Stoer thuishonk

Marco vindt het ontwerp erg stoer geworden. “Als architect ben ik erg blij dat ik dit stoere thuishonk voor Windpark Krammer mag realiseren. Ik verwacht dat het gebouw zich op een vanzelfsprekende manier zal voegen in de situatie en ik hoop dat het als aangename achtergrond en omgeving zal dienen voor de gebruikers en de bezoekers.”


Meer informatie
Te zijner tijd zal de bouw van dit servicegebouw aanbesteed worden. Meer informatie is te verkrijgen via de architect, Marco Bouwman. 

Ontwerp servicestation

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

Krammer produceert groene stroom voor omgerekend

img

Sinds 2019

Is Windpark Krammer operationeel

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder