Ton Vrijdag

Director

Ton Vrijdag is in januari 2017 gestart als directeur van Windpark Krammer. Met Tijmen Keesmaat vormt hij de directie. Ton is geboren in Nijmegen en ruim 26 jaar getrouwd met Carin. Samen hebben ze een zoon, Bart.

 

Hij volgde twee studies, chemische technologie en bedrijfskunde en is inmiddels  bijna 30 jaar werkzaam in grote bouwprojecten. Zijn loopbaan is hij begonnen bij DSM in Geleen, waar hij als snel als jong afgestudeerde academicus mocht “meelopen” in grote projecten. In 1994 trad hij in dienst bij het Duitse Ingenieursbureau Fichtner uit Stuttgart, die in Nederland betrokken was bij grote energie- en afvalverwerkingsprojecten. Hier kreeg hij de rol van projectmanager bij de nieuwbouw van de afvalverbrandingsinstallatie aviTwente (nu: Twence).

 

Tijdens het project besloot Ton om zelfstandig te worden, hoewel dat in die tijd niet gebruikelijk was. Na de realisatie van aviTwente (medio 1998) belandde Ton in Zeeland waar hij achtereenvolgende betrokken was als projectmanager/projectdirecteur van de Westerscheldetunnel, de Sloecentrale (870 MW gasgestookte elektriciteitscentrale), de Biomassacentrale in Moerdijk en de Sluiskiltunnel. Daarna is hij onder meer nog crisismanager in het project N61 Sloeweg geweest en momenteel vervult hij ook de functie van directeur bij de realisatie van de N62 – Tractaatweg in Zeeuws-Vlaanderen. Aspecten als bouwveiligheid, deskundige opdrachtgeverschap en samenwerking zijn voor Ton cruciaal om een project succesvol te maken.

 

Windpark Krammer is voor Ton een volgende uitdaging, waar hij met veel enthousiasme aan begonnen is: ‘Het project is een pareltje, met een uitstekende voorbereiding en een professioneel team; ik ben apetrots dat ik deel mag uitmaken van het team en het project’.

 

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

huishoudens voorzien van groene stroom

img

2016

is de bouw gestart

Het is de bedoeling dat het park in 2019 operationeel is

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder