Niels de Fijter

Financial Manager

Niels de Fijter is in mei 2015 als financieel manager toegetreden tot het projectteam van Windpark Krammer. Als oud-bankier is hij betrokken geweest bij de financiering van een groot aantal duurzame energieprojecten in binnen- en buitenland waaronder windenergie op land en op zee, zonne-energie en geothermie.

“Ik vind het een fantastische uitdaging om die kennis en ervaring nu in te kunnen zetten voor de ontwikkeling van Windpark Krammer en ben er trot op deel uit te mogen maken van het projectteam.”

De keuze voor duurzame energie is een bewuste geweest en niet iets waar hij zomaar is ingerold: “het mag als een cliché klinken maar ik vind het belangrijk om de wereld schoon achter te laten voor toekomstige generaties.” Voor Niels de Fijter, die samen met Sandra en hun vier dochters in Bilthoven woont, is het niet de vraag óf Nederland moet overstappen op windenergie, alleen wánneer dat gebeurt. “Internationaal is de energietransitie in volle gang en Nederland moet alles op alles zetten om de doelstellingen op dat punt te halen. We lopen behoorlijk achter bij de andere landen in Europa waar we op het gebied van windenergie eigenlijk een voorsprong zouden moeten hebben. Door geografische ligging van Nederland zijn de mogelijkheden ongekend, zowel voor wind op land als op zee, het maakt dat de energie ons zomaar komt aanwaaien. Zeker als we de juiste locaties kiezen, zoals op en rond de Krammer sluizen.”

 

Niels ziet in windenergie veel meer dan alleen maar schone energie. “Windenergie is ook innovatie, en innovatie is goed voor onze economie. Het bouwen van een windpark op ‘verbindende waterkeringen’ is daar bij uitstek een voorbeeld van. De kennis die we hier bij Krammer ontwikkelen, kan op veel plekken in Nederland en daarbuiten weer worden ingezet. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.”

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

huishoudens voorzien van groene stroom

img

2020

is de bouw gestart

Het is de bedoeling dat het park in 2019 operationeel is

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder