Ed Freriks

Quality Surveyor Civil

Ed Freriks is civiel ingenieur sinds eind 2016 bij de voorbereiding van de fundaties betrokken. Hij zal deze tijdens de bouw in 2017 civiel- en betontechnisch begeleiden en toetsen. 

Ed werkt al lang in de civiele betonbouw. Hij begon bij een internationale aannemer om vervolgens via een ingenieursbureau als zelfstandig ondernemer verder te gaan. De opgedane ervaring bij bruggen, tunnels, kades maar ook het maken van prefabbeton bij de Combinatie Oosterschelde in Kats komen van pas bij de bouw van de windmolenfundaties. Sinds 2006 is hij betrokken bij de bouw van veel windparken, van in totaal meer dan 200 turbines, in Nederland en in Afrika.

 

Ed is verantwoordelijk voor de technische begeleiding en keuring van de fundaties; de heipalen, wapening, betonkwaliteit en duurzaamheid, en de daarbij behorende civiele- en infrawerkzaamheden.

 

Ed heeft net een groot windpark in Noord-Oost Nederland begeleid en vindt meewerken aan Windpark Krammer, aan de andere kant van het land, een uitdaging: ‘Het is niet zomaar een groot blok beton waar een windturbine op staat. Het is een technisch moeilijk en praktisch lastig te maken fundament. De krachten van de wind op het fundament komen van alle kanten en zorgen voor dynamische belastingen.’

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

huishoudens voorzien van groene stroom

img

2016

is de bouw gestart

Het is de bedoeling dat het park in 2019 operationeel is

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder