Alex Brouwer

Project Manager

Alex Brouwer is sinds maart 2015 betrokken bij Windpark Krammer. Hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Maasdam, in de Hoeksewaard, en is daardoor bekend met het ‘eiland gevoel’ dat op Goeree-Overflakkee en Schouwen Duivenland leeft.

Alex werkt sinds 2002 in de windenergie. Eerst zes jaar bij ENECO in Rotterdam. Het eerste windpark dat hij voor ENECO ontwikkelde en realiseerde was Windpark Herkingen, nabij de jachthaven. Al snel volgde ook Windpark Van Palland nabij Middelharnis. Vanaf 2008 werd hij als onafhankelijk consultant voor Deltawind betrokken bij repowering van Windpark Battenoert en voor Zeeuwind zelfs voor meerdere projecten waaronder Windpark Noordpolder. Al met al heel wat ervaring in de regio!

 

Alex gelooft in de noodzaak van de transitie van fossiele naar duurzame energie. ‘In ons winderige kikkerlandje vind ik het niet meer dan logisch dat windenergie onderdeel uit maakt van deze transitie. Om die transitie tot een succes te maken geloof ik er in dat je het samen met je omgeving moet doen. Windpark Krammer is vanuit de coöperatieve gedachte het schoolvoorbeeld van samenwerking met de omgeving en ik vind het een eer om mijn opgedane kennis uit de tientallen eerdere grote en kleine projecten in te mogen zetten voor dit project.’

Terug naar overzicht
Supporters in de spotlightimg

Supporters in de spotlight

Jan en Stella Bakker

Leden Deltawind Lees verder
img

>100.000

huishoudens voorzien van groene stroom

img

2016

is de bouw gestart

Het is de bedoeling dat het park in 2019 operationeel is

Lid worden van Zeeuwind of Deltawind?

Lees verder